Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a avut o întrevedere la Ministerul de Externe cu Iuri Klimenko, reprezentantul Ucrainei în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, aflat într-o vizită de lucru în R. Moldova.

În cadrul întrevederii, oficialii au făcut o evaluare a dinamicii în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, urmare a agresiunii militare împotriva Ucrainei. La fel, interlocutorii au subliniat importanța menținerii păcii și stabilității pe ambele maluri ale fluviului Nistru.

Secretarul de stat Ruslan Bolbocean a reiterat poziția R. Moldova privind soluționarea pașnică, prin mijloace politice, a conflictului transnistrean în baza principiilor agreate în cadrul OSCE. 

De asemenea, interlocutorii au trecut în revistă evoluțiile în relațiile bilaterale moldo-ucrainene, fiind evidențiată intensitatea contactelor în vederea realizării diverselor proiecte de interes comun. 

Diplomatul moldovean a subliniat angajamentul autorităților R. Moldova de a continua acordarea asistenței și suportului umanitar poporului ucrainean.