Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița, înaintată de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, a căzut. Subiectul a fost examinat în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului.

Natalia Gavrilița a declarat, de la tribuna Parlamentului, că moțiunea nu are nicio justificare și i-a îndemnat pe deputați să voteze împotrivă.

Deschide și: Gavrilița, în fața Parlamentului înainte de votarea moțiunii de cenzură: În loc să muncim, trebuie să răspundem unor acuzații absurde

Moțiunea a fost înaintată pe e 15 septembrie. Socialiștii și comuniștii și-au argumentat acțiunea prin faptul că „de la învestirea Guvernului Gavrilița, acum un an, R. Moldova trăiește în permanentă criză – pandemică, energetică, economică și socială”. Potrivit inițiatorilor moțiunii de cenzură, Guvernul nu a găsit soluții adecvate în situațiile de criză cu care se confruntă R. Moldova.

Moțiunea de cenzură exprimă retragerea încrederii acordate Guvernului la investitură. Aceasta poate fi inițiată de cel puțin 1/4 din numărul deputaților aleși. Pentru a demite Guvernul sunt necesare minimum 51 de voturi.