”Nu posed proprietăți, conturi, bani sau alte comori ascunse decât cele declarate oficial”. Afirmația îi aparține consilierului președintelui R. Moldova în domeniul apărării și securității, Dorin Recean, ca reacție la acuzațiile penalului fugar Ilan Șor precum că ar avea aproximativ 7 milioane de euro în conturile din străinătate, bani nedeclarați.

Solicit organelor abilitate să verifice informația apărută public. În așa fel vom spulbera ultimele dubii că avem de afacere cu niște penali deja disperați. Cetățeanul Șor a participat activ la prădarea țării de un miliard și se află în căutare internațională. El trebuie sa întoarcă banii pe care i-a furat de la cetățeni! Acesti bani vor fi suficienți pentru a rezolva problema compensațiilor și suplimentului la pensie pentru următorii ani. Plus, cu aceste resurse poate fi integral dezvoltat institutul oncologic - unde se trateaza mame si copii. Nimic nu-l poate salva de la răspundere. Este subiectul legislației penale a Republicii Moldova și a celei internaționale. Simte că lațul se strânge. Ilan Șor, întoarce banii furați și vino acasă și ispășește-ți pedeapsa. Femida de la Chișinău, dar si din alte țări, are Codul Penal pregătit pentru a fi aplicat creștetului tău. Sigur, totul respectând drepturile fundamentale ale omului” a scris Recean pe pagina sa de Facebook.

Anterior, liderul fugar al Partidului ”ȘOR”, Ilan Șor, a dezvălui că Recean ar avea șapte milioane de euro în două dintre conturile sale din străinătate. Potrivit documentelor făcute publice de Ilan Șor, Dorin Recean are mai multe conturi în țară și peste hotare, inclusiv în SUA, Marea Britanie, Austria, Lituania și România.