Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, vine cu o reacție la mesajul de felicitare scris de Dodon în adresa dictatorului rus, Vladimir Putin, care astăzi își sărbătorește ziua de naștere. Demnitarul scrie că niciodată nu a avut așteptări de la Dodon, însă postarea de astăzi este una care îl descalifică definitiv și iremediabil.

Potrivit lui Litvinenco, prin cele scrise, socialistul se poziționează deschis pe partea celui care a pornit un război, soldat deja cu pierderea a zeci de mii de vieți omenești, ceea ce este descalificant și jenant.

Plecăciuni, totuși, poporului Republicii Moldova pentru votul de la prezidențialele din 2020 și parlamentarele din 2021. Dacă era Dodon astăzi la putere, Republica Moldova ar fi fost implicată ca vârf de lance în războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Evident că de partea Rusiei și pentru a ataca Ucraina”, a scris ministrul.

Litvinenco este de părere că Dodon a mers la acest pas, încearcând din disperare să scape de problemele cu justiție, după modelul lui Şor care să se erijeze ca lider politic, hărţuit politic de către guvernare.

Realitatea însă e cu totul alta. PAS demult nu-l tratează pe Dodon ca pe un adversar politic. Ci ca pe un simplu cetăţean certat cu legea. Doar atât”, a punctat el.

De menționat că de ziua dictatorului Putin, fostul președinte Igor Dodon i-a cântat ditirambe stăpânului său de la Moscova. Liderul socialiștilor a scris, din arest la domiciliu, un mesaj în limba rusă pe pagina sa de Facebook, în care i-a lustruit imaginea criminalului de la Kremlin.

Deschide și: Dragoste și umilință! Dodon, felicitări și laude la aniversarea lui Putin