Rusia ar putea încerca să orchestreze o lovitură de stat în R. Moldova, folosindu-se de nemulțumirea populației față de creșterea prețurilor la energia electrică și gaze. Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu pentru G4Media.

Am văzut de curând și constatări ale Departamentului de Stat al SUA, unde se vorbește despre relații, colaborări între grupări corupte din R. Moldova, între partide proruse și serviciile secrete din Federația Rusă. Și da, știm că există intenții, încercări de a destabiliza situația din R. Moldova. Intenții și încercări de a folosi nemulțumirea cetățenilor în raport cu prețurile tot mai mari, în special la resursele energetice... Știm că există aceste riscuri (n.r. de organizare a unei lovituri de stat finanțată de Rusia). În primul rând, admit că există oameni supărați care vor merge la proteste, pentru că nu toată lumea înțelege cine se face vinovat de aceste prețuri foarte mari la resursele energetice, mai ales în situația R. Moldova, acolo unde veniturile oamenilor sunt mai mici decât în oricare altă țară din regiune” a declarat Maia Sandu.

Ea a menționat că guvernarea vrea să consolideze democrația în R. Moldova și că respectă dreptul cetățenilor de a protesta, însă există dovezi că oamenii scoși la manifestații în aceste săptămâni sunt plătiți de grupările corupte.

Tot în cadrul vizitei sale în România, Maia Sandu a oferit un interviu pentru DIGI 24, în cadrul căruia a declarat că R. Moldova este foarte vulnerabilă în fața Rusiei și are nevoie de sprijinul partenerilor occidentali, în special al României, pentru a rămâne parte a lumii libere.

Deschide și: Maia Sandu, la DIGI 24: R. Moldova este vulnerabilă în fața Rusiei și are nevoie de susținerea Vestului pentru a rămâne în lumea liberă