Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a avut o întrevedere cu șeful Comandamentului Operaţiuni Speciale din Europa (SOCEUR) al Statelor Unite ale Americii, general-maior Steven Edwards. În cadrul discuției, părțile au abordat mai multe subiecte, inclusiv stadiul actual al relațiilor de colaborare bilaterală pe domeniul de apărare.

Cei doi oficiali au mai discutat și subiectul asistenței acordate, de-a lungul anilor, de partea americană în cadrul diferitor programe și proiecte de interes comun.

Apreciez, în acest sens, deschiderea generalului-maior Steven Edwards de a susține procesul de transformare a instituției de apărare a Republicii Moldova, precum și continuarea implementării proiectelor bilaterale, inclusiv în domeniul dezvoltării capabilităților operaționale”, a scris Anatlie Nosatîi într-o postare pe Facebook.

De asemenea, cei doi au mai analizat și expertiza în implementarea reformei militare, elaborarea documentelor de politici și contribuția la instruirea efectivului Armatei Naționale în diverse domenii în cadrul cursurilor specializate și exercițiilor multinaționale desfășurate, atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și peste hotare.