Conexiunea transportului feroviar și cooperarea în domeniul învățământului superior, pe un termen de 5 ani – au fost printre principalele subiecte discutate astăzi la întrevederea prim-miniștrilor Republicii Moldova, Natalia Gavrilița și cel al Ucrainei, Denis Șmigal.

În acest sens, părțile au convenit asupra extinderii comerțului transfrontalier și a continuării proiectelor comune de conexiune a transportului. Astfel, s-a evocat reconstrucția liniei de cale ferată Basarabeasca-Berezino și a cursei feroviare de pasageri Kiev-Chișinău, care vor contribui la stimularea relațiilor comercial-economice și vor facilita deplasarea în siguranță a cetățenilor din ambele țări.

În cadrul întrevederii, a fost semnat un Acord privind cooperarea în domeniul învățământului superior, pe un termen de 5 ani. Documentul prevede acordarea anuală, pe bază de reciprocitate, a burselor gratuite de licență, masterat și doctorat, organizarea instruirilor, seminarelor, stagiilor de practică și de perfecționare pentru studenții și cadrele didactice din Republica Moldova și Ucraina. De asemenea, s-a agreat cooperarea în sfera universitară prin elaborarea de proiecte comune în cadrul programelor Uniunii Europene, Consiliului Europei, Organizației Națiunilor Unite, UNESCO și altor instituții internaționale.