Președintele Maia Sandu a avut o întrevedere cu vicepreședintele SUA, Kamala Harris. Într-un comunicat pe Twitter, șeful statului a declarat că a vorbit cu Harris despre drumul european al R. Moldova și i-a mulțumit pentru asistența din partea Washingtonului pentru Chișinău.

Onorată să mă întâlnesc cu vicepreședintele Kamala Harris despre agenda de reforme și drumul nostru de integrare în Europa. Sunt recunoscătoare pentru susținerea generoasă a SUA pentru R. Moldova în cele mai dificile momente ale istoriei. Mi-am reafirmat angajamentul de a continua drumul spre lumea liberă” a scris Maia Sandu pe Twitter.

La rândul său, vicepreședintele SUA a salutat progresul R. Moldova pe agenda reformelor și a reafirmat susținerea Washingtonului pentru securitatea energetică și apărarea Chișinăului. De asemenea, Harris a felicitat-o pe Maia Sandu pentru că a primit Distincția Madeleine K. Albright pentru Democrație și a subliniat susținerea puternică a SUA pentru angajamentul președintelui R. Moldova de a înainta pe drumul democrației și al luptei împotriva corupției. Cele două au mai discutat despre impactul invaziei ruse în Ucraina asupra R. Moldova, inclusiv eforturile Chișinăului de a primi refugiați ucraineni, este scris într-un comunicat al Casei Albe. 

Anterior, șeful statului a participat la Conferința Internațională Anticorupție 2022 de la Washington, unde a declarat că R. Moldova este supusă unor atacuri hibride din partea Rusiei și grupărilor corupte susținătoare de Rusia, care se bucură de banii furați din Moldova. În acest sens, autoritățile au nevoie de o transformare majoră în democrațiile stabilite pentru a se asigura că hoții nu folosesc banii furați acolo.

Deschide și: Maia Sandu: Vom progresa în lupta noastră împotriva corupției atunci când alte țări nu vor mai adăposti criminali fugari