Un tânăr de 23 de ani, din Bălți, a fost reținut de polițiști după ce ar fi comis două infracțiuni la nici două luni diferență. Acesta este acuzat că a sustras de la niște instituții de creditare din Bălți sume, care s-ar ridica total la circa 40 000 de lei.

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Poliției, la 28 noiembrie 2022, suspectul ar fi intrat într-o organizație de creditare nebancară din mun. Bălți, unde amenințând inspectorul de creditare, a sustras în mod deschis mijloace bănești în sumă de 17 249 de lei, după care a fugit de la locul săvârșirii infracțiunii.

Ulterior, la data de 17 ianuarie curent, acționând prin aceeași metodă, fiind înarmat cu un cuțit, tânărul a sustras 22 500 de lei, de la o instituție similară din Bălți.

În urma măsurilor speciale de investigație și de urmărire penală, suspectul a fost identificat și reținut. Acesta își recunoaște vina, iar la moment este reținut conform art. 166 Cod de procedură penală, pe un termen de 72 ore. Potrivit legii penale acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 8 la 10 ani.

Acțiunile au fost realizate de polițiștii din Bălți, în comun cu Procuratura mun. Bălți, angajații Direcției Nord a INI și cu suportul angajaților Direcției Analitice a INI.

Menționăm că, în continuare se întreprind acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigație în scopul stabilirii tuturor circumstanțelor.