Partidul Socialiștilor se arată nedumerit de atacurile lansate de fostul coleg, primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, în adresa PSRM. Reprezentanții partidului declară că aceste acuzații ar fi „o dovadă a incapacității edilului de a rezolva cele mai elementare probleme ale cetățenilor, și anume, furnizarea neîntreruptă a apei potabile locuitorilor Chișinăului”.

Reprezentanții partidului îi reproșează lui Ion Ceban faptul că acesta ar fi obținut mandatul de primar grație susținerii Partidului Socialiștilor, iar ulterior și-ar fi adaptat o nouă direcție în plan politic, și anume cea promovată de partidul PAS.

Ion Ceban a fost ales în funcția de primar general cu sprijinul Partidului Socialiștilor. Mai multe realizări și inițiative la nivel local, pe care domnul Ceban încearcă să și le atribuie, au devenit posibile datorită sprijinului fracțiunii PSRM în consiliul municipal. Fostul secretar al PSRM pentru ideologie, Ion Ceban, demult a renunțat la convingerile sale politice anterioare, aderând la ideologia partidului PAS și acționând pe arena politică din Moldova în unison cu partidul aflat la guvernare. Renunțarea la identitatea și suveranitatea Republicii Moldova, proclamarea integrării europene ca obiectiv prioritar – toate acestea sunt inițiativele proprii ale lui Ion Ceban”, se arată în textul declarației semnat de Partidul Socialiștilor.

În context, aceștia au făcut referire și la recenta inițiativă politică a primarului privind semnarea de către toate partidele pro – europene, inclusiv PAS, a unui document similar „Declarației de la Snagov”.

Recenta sa inițiativă politică privind semnarea de către toate partidele pro – europene, inclusiv PAS, a unui document similar „Declarației de la Snagov”, nu lasă nicio îndoială cine anume „bate palma” cu partidul de buzunar al Maiei Sandu. Din păcate, domnul Ceban nu a precizat dacă intenționează să includă în inițiativa sa anularea neutralității Republicii Moldova și înlocuirea limbii moldovenești cu limba română în Constituția Republicii Moldova”, precizează PSRM.

De asemenea, socialiștii au calificat drept „rușinos și nedemn” gestul primarului general privind atacul public în adresa lui Dinari Cojocaru și a soției sale, evocând, totodată, și recentele denunțuri făcute de însuși primarul Ceban în contextul unor atacuri care ar fi fost lansate împotriva sa și a membrilor familiei sale.

Reprezentanții Partidului Socialiștilor susțin că de actuala situație creată în Capitală sunt responsabili și cei de la guvernare, și însuși primarul Capitalei, cerându-le să găsească un numitor comun întru evitarea unei crize.

Toate forțele proeuropene sunt în egală măsură responsabile de situația creată în domeniul aprovizionării cu apă a Capitalei – și guvernarea PAS, și Primăria Chișinău, condusă de primarul general proeuropean, Ion Ceban. Partidul Socialiștilor îndeamnă atât oficialii PAS, cât și primarul general al Chișinăului să nu se mai ocupe de populism ieftin, ci să se axeze pe prevenirea unei catastrofe în Capitală și să ajungă la o înțelegere care ar asigura aprovizionarea neîntreruptă a Chișinăului cu apă potabilă”, se menționează în declarație.

Deschide și: Ruptură totală între Ion Ceban și socialiști: PSRM caută doar de interesele personale

Certificatul medical pentru Dodon a declanșat un război între Ceban și consilierul PSRM, Dinari Cojocaru: Soția ta va fi anchetată!