Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu. Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, părțile au discutat mai multe subiecte, inclusiv cele legate de războiul de la graniță și criza energetică.

Maia Sandu i-a mulțumit lui Cristian-Leon Țurcanu și partenerilor români pentru sprijinul consecvent oferit R.Moldova.

O noutate excelentă este testarea în perioada următoare a punctului comun de trecere a frontierei Leușeni-Albița, pe sensul de intrare în România. De asemenea, miercuri, 1 februarie, în Moldova a ajuns primul lot de lemne din România, de peste 2000 de metri steri, care vor ajunge în curând la cetățeni”, se arată în comunicat.

De asemenea, Sandu a apreciat sprijinul Bucureștiului în parcursul european al R.Moldova.

România ne-a fost alături ori de câte ori a fost nevoie și rămâne principalul partener economic al țării noastre”, se mai menționează în comunicat.

Precizăm că, tot astăzi, Cristian-Leon Țurcanu a participat la deschiderea sesiunii de primavara a Parlamentului Republicii Moldova.

România va continua să fie alaturi de forțele pro-europene de la Chișinău și susține eforturile depuse pentru continuarea dezvoltării și apropierii de valorile europene”, a scris șeful misiunii diplomatice române pe pagina sa de Facebook.