Apă-Canal Chișinău a fost reconectată la energia electrică. Anunțul a fost făcută de primarul Capitalei, Ion Ceban, într-o postare pe Facebook. 

După discuțiile din această seară cu conducerea Premier Energy am ajuns la înțelegerea că "Apă Canal" la această oră este reconectată la energia electrică. Împreună cu colegii mei după mai multe ședințe lungi am identificat o soluție constructivă și legală pe care am propus-o în ședința din această seară. Până marți s-a luat o pauză, după care vom relua discuțiile” a scris Ceban.

Edilul Capitalei a promis ”să se desfacă în șapte”, dar să facă tot posibilul ca locuitorii să nu rămână fără apă. El a lansat noi acuzații la adresa guvernării.

Că cei de la Guvern sunt impotenți și nu au mișcat un deget pentru a redresa situația, am înțeles până astăzi, dar și pe parcursul zilei. Scopul lor a fost atins, să spună că eu sunt vinovat, deși cunosc foarte bine că "Apă Canal" este Societate pe Acțiuni și este ilegal ca din bugetul municipal să fie alocați bani în acest sens. La toate prostiile făcute de Guvern au găsit operativ miliarde de lei pentru a acoperi datoriile și a majora prețurile la gaz, electricitate, iar aici intenționat au abandonat chișinăuienii” a conchis Ceban.

Amintim că Ion Ceban a anunțat astăzi că Premier Energy a dispus deconectarea ACC de la energie electrică, fapt ce va duce la probleme în activitatea sistemului de aprovizionare cu apă.

Deschide și: VIDEO // Chișinăul, în alertă! Premier Energy ar fi deconectat Apă-Canal de la energie electrică. Ion Ceban: „Faceți rezerve de apă!”