Declarația de astăzi a șefului diplomației ruse Serghei Lavrov prin care a amenințat R.Moldova, menționând că ar „putea deveni următoarea Ucraină” este neprietenoasă și incorectă, afirmă viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. Demnitarul mai susține că principala acțiune neprietenoasă a Federației Ruse față de R.Moldova este menținerea regimului separatist din regiunea transnistreană și soluționarea acestei probleme pe cale pașnică este unul din principalele obiective ale autorităților de la Chișinău care s-au angajat plenar în procesul de integrare europeană.

Nu voi interpreta, este foarte clar că respingem categoric un astfel de ton în relațiile interstatale dintre R.Moldova și Federația Rusă. Este absolut clar ce își dorește populația R.Moldova: o țară prosperă, europeană, în care corupția este eliminată și aderă la UE și Maia Sandu are acest mandat. Cetățenii R.Moldova își doresc păstrarea păcii pe teritoriul R.Moldova. Democrația, pacea unesc toți cetățenii chiar și pe cei care nu au votat pentru Maia Sandu. Astfel de insinuări sunt completa nelalocul lor. Este o declarație neprietenoasă și incorectă. E o declarație ofensatoare pentru cetățenii R.Moldova în primul rând”, a declarat Nicu Popescu în platoul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Ministrul de externe a menționat că principala acțiune neprietenoasă a Rusiei față de R.Moldova este menținerea regimului separatist în regiunea transnistreană a R.Moldova.

„Obiectivul nostru este să rezolvăm aceste probleme, să obținem retragerea trupelor rusești de pe teritoriul țării noastre. realizarea acestui obiectiv se face prin metode pașnice și diplomatice. Pe larg suntem sprijiniți de comunitatea internațională”, a mai spus Popescu.

Astăzi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, acuză Occidentul că vrea să transforme R. Moldova într-o anti-Rusie după același scenariu ca al Ucrainei. Într-un interviu pentru propagandistul Dmitri Kiseliov, acesta a lansat mai multe sperietori, acuzând președintele Maia Sandu că ar vrea să ducă R. Moldova în NATO sau să înfăptuiască reunirea cu România.

Deschide și: Minciuni și sperietori // Lavrov acuză Occidentul că vrea să transforme R. Moldova în următoarea Ucraină

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene respinge categoric declarațiile ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, care a acuzat Occidentul în cadrul unui interviu că ar pregăti R. Moldova să urmeze scenariul Ucrainei și să devină o anti-Rusie. Reacția vine din partea purtătorului de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

Deschide și: Reacția Ministerului de Externe la declarațiile lui Lavrov: Nu corespund adevărului și fac parte din retorica amenințătoare a Rusiei