O delegație a Guvernului Republicii Moldova în frunte cu prim-ministra Natalia Gavriliță pleacă la Bruxelles pentru a participa la lucrările celei de a VII Reuniuni a Consiliului de Asociere R.Moldova - Uniunea Europeană. Alături de înaltul reprezentant al UE Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, vicepreședinte al Comisiei Europene, Natalia Gavrilița va prezida reuniunea. În premieră, R.Moldova va fi prezentă la acest eveniment din postura de stat candidat la aderare la Uniunea Europeană.

La Bruxelles, vom discuta evoluția relațiilor R.Moldova – UE, cu accent pe dialogul politic și reforme; cooperarea economică și sectorială, inclusiv în domeniul energetic, comerț, precum şi colaborarea în domeniul politicii externe şi de securitate”, a scris Natalia Gavrilița pe contul său de Facebook. 
Pe lângă subiectele din agenda bilaterală, în cadrul Consiliului de Asociere se va face, de asemenea, un schimb de opinii cu privire la provocările regionale, inclusiv impactul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Soluționarea conflictului transnistrean va fi un alt subiect pe agendă.

Din delegația Republicii Moldova la Consiliul de Asociere vor mai face parte vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, ministrul Economiei, Dumitru Alaiba, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, și secretarul de stat în cadrul Cancelariei de Stat, Adrian Băluțel. 

În zilele de 6-7 februarie, prim-ministra Natalia Gavrilița va avea și o serie de întrevederi bilaterale cu oficiali din instituțiile europene.

Reuniunea Consiliului de Asociere UE - Republica Moldova va avea loc marți, 7 februarie.