Conducerea Partidului Acțiune și Solidaritate a decis sâmbăta, 4 februarie, înaintarea ministrului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, drept candidat din partea formațiunii la funcția de primar general al mun.Chișinău, susțin sursele Deschide.MD. Mai exact, Vladimir Bolea este candidatul „de principiu”, decizia finală urmând să fie anunțată în următoarea perioadă.

Motivul pentru care candidatura lui Bolea a fost aprobată „de principiu” ține de faptul că șeful MAIA a anunțat colegii că are nevoie de o săptămână pentru a analiza decizia respectivă, după care va veni cu un răspuns către conducerea formațiunii.

Ce ține de alți posibili pretendenți pentru fotoliul de primar al capitalei, se cunoaște că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, viceprim-ministrul Andrei Spînu, a refuzat să-și înainteze candidatura. Anterior, și vicepreședintele PAS, președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, anunța că nu va candida la funcția de primar al capitalei, având alte priorități pentru anul 2024.

Reporterii Deschide.MD l-au contactat pe Vladimir Bolea pentru a obține mai multe detalii, însă până la momentul publicării acestui articol, ministrul nu a venit cu un răspuns.

Zilele trecute, în cadrul emisiunii „Teritoriul Libertății” cu Lilia Burakovschi, Vladimir Bolea anunța că nu-și dorește funcția de edil al capitalei. Mai mult, el a precizat că ar intenționa să activeze în continuare în cadrul MAIA, implementând diverse proiecte în agricultură.

De menționat că alegerile locale generale ar urma să aibă loc în octombrie-noiembrie 2023.