Uniunea Europeană va dispune o nouă finanțare în valoare de 145 de milioane de euro pentru R.Moldova pentru a sprijini economia și securitatea energetică. Despre aceasta a anunțat președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, după întrevederea cu prim-ministra R.Moldova, Natalia Gavrilița.

Moldova poate conta în continuare pe sprijinul UE, i-am spus premierului Natalia Gavrilița. Am propus o nouă finanțare în valoare de 145 de milioane de euro chiar săptămâna trecută și continuăm să vă sprijinim economia și securitatea energetică. Pe măsură ce avansează pe calea reformei UE, lucrăm pentru a vă apropia de piața noastră unică”, a scris președinta Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen pe contul său de Twitter.

Astăzi Natalia Gavrilița a avut și o întrevedere cu președinta Parlamentului European Roberta Metsola care a reafirmat că locul R.Moldova este în marea familie europeană.

Deschide și: Președintele Parlamentului European reiterează susținerea pentru integrarea R. Moldova în UE. Metsola: Aveți locul vostru în Uniune

O delegație a Guvernului R.Moldova se află la Bruxelles pentru a participa marți, 7 februarie, la lucrările celei de a VII Reuniuni a Comitetului de Asociere R.Moldova - Uniunea Europeană.