Reuniunea Comitetului de Coordonare pentru Managementul Acordului de asistență bilaterală România – Republica Moldova a avut loc astăzi la București în vederea demarării procesului de implemntare a proiectelor propuse de R.Moldova. Astfel, România va continua să acorde sprijin prioritar R.Moldova, a menționat Mircea Abrudean, șef al Cancelariei prim-ministrului României.

Reuniunea Comitetului de Coordonare pentru Managementul Acordului de asistență bilaterală România – Republica Moldova s-a desfășurat la Palatul Victoria. În cadrul acesteia au fost aprobate notele-concept actualizate pentru a începe procesul de implementare a proiectelor propuse de Guvernul R.Moldova.

De asemenea, a fost aprobată lista proiectelor propuse spre finanțare de către operatorii de program.

Vom continua să acordăm sprijin prioritar, cuprinzător și solid Republicii Moldova, concentrându-ne eforturile asupra acelor domenii care sunt esențiale pentru cetățenii Republicii Moldova”, a notat Mircea Abrudean.

Amintim că prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, și prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, au semnat pe 11 februarie 2022 Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova.

Proiectele propuse în cadrul Acordului vor contribui la intensificarea cooperării între România şi Republica Moldova şi dezvoltarea Parteneriatului strategic bilateral; la racordarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană prin intermediul României; promovarea procesului de reforme în spirit european în Republica Moldova; susținerea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova; impulsionarea dezvoltării Republicii Moldova şi reducerea disparităților economice şi sociale în Republica Moldova; creșterea rezilienței Republicii Moldova la factorii destabilizatori.