Moldovenii sunt, alături de ucraineni, vitejii Europei contemporane. Declarația a fost făcută de eurodeputatul român Marian-Jean Marinescu într-o postare pe Facebook. Acesta a notat că UE trebuie să fie alături de R. Moldova și să demareze negocierile de aderare cu Chișinăul până la sfârșitul acestui an.

Alături de ucraineni, moldovenii sunt vitejii Europei contemporane. Își apără demnitatea, identitatea, limba și istoria, iar în același timp, apără și granitele externe ale UE, pacea și proiectul european. UE trebuie sa le fie alături. Susțin demararea, chiar de anul acesta, a negocierilor de aderare cu Chișinăul. În plus, trebuie să îi ajutăm pe mai departe, atât financiar cât și tehnic” a scris Marinescu.

Potrivit lui, moldovenii nu sunt străini de cuvintele ”lovitură de stat”, iar pentru un stat care trăiește în teroarea psihologică a unui posibil război, aceste cuvinte sunt luate în serios.

Vorbe despre lovituri de stat au auzit moldovenii nu doar o dată. Pentru o țărișoară ruptă în două de un râu, si care de peste 30 de ani trăiește în teroarea psihica a unui posibil razboi declansat de chiar așa numiții ”pacificatori ruși” staționați în mod abuziv pe teritoriul său, pentru o țară ca aceasta, cuvinte ca ”lovitura de stat” nu sunt un capat de lume. Le ia însă în serios. Și la fel facem și noi” a mai scris Marinescu.

Eurodeutatul român a salutat organizarea, în iunie anul acesta, la Chișinău, a celei de-a doua reuniuni a Comunității Politice Europene și a susținut propunerea Comisiei Europene de creștere a asistenței macrofinanciare pentru R. Moldova cu 145 de milioane de euro.
În acest fel, suma totală alocată Republicii Moldova pentru asistență macrofinanciară va ajunge la 295 de milioane de euro, iar încet-încet, cu sprijin european și reforme acasă, R. Moldova va reusi sa nu mai dețină titlul de cea mai săracă țară europeană” a conchis Marian-Jean Marinescu.