Promulgarea de către Maia Sandu a legii privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toată legislația R.Moldova, inclusiv în Constituție, are o profundă semnificație simbolică, întrucât restabilește adevărul științific cu privire la denumirea limbii oficiale de pe acest mal al Prutului și confirmă statutul limbii române de limbă oficială a Republicii Moldova. Declarația aparține șefului misiunii diplomatice la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu.

Totodată, precizează ambasadorul, promulgarea legii reconfirmă comunitatea de limbă, istorie și cultură dintre România și Republica Moldova.

Prin acest pas sunt consolidate pe mai departe relațiile bilaterale speciale existente între România și Republica Moldova, reflectate într-o cooperare deschisă și robustă, orientată către reformarea democratică a Republicii Moldova și integrarea acesteia în Uniunea Europeană, în conformitate cu Parteneriatul Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, încheiat la 27 aprilie 2010”, susține Cristian-Leon Țurcanu.

Amintim că președintele R.Moldova, Maia Sandu, a promulgat astăzi Legea care exclude „limba moldovenească” din toată legislația națională, înlocuind-o cu sintagma „limba română”.

Deschide și: Maia Sandu a semnat Decretul: Limba Română și punctum!