R.Moldova este interesată de extinderea cooperării cu Letonia în domeniul combaterii propagandei și dezinformării, a subliniat președintele R.Moldova, Maia Sandu, la întrevederea cu șeful Legislativului leton, Edvards Smiltēns, care se află în vizită la Chișinău. Șeful statului a menționat cooperarea excelentă în domeniul afacerilor interne și a exprimat mulțumiri părții letone pentru sprijinul acordat R.Moldova în parcursul european.

Maia Sandu a menționat cooperarea strânsă cu partea letonă în investigarea fraudei bancare, implementarea proiectelor în domeniul educației, subliniind că R.Moldova ar fi interesată să extindă domeniile de cooperare.

„Cu Letonia avem o cooperare excelentă în domeniul afacerilor interne, în special  la nivelul poliției de frontieră, dar și o colaborare strânsă în investigarea dosarului fraudei bancare. Derulăm împreună proiecte importante în domeniul educației și cercetării și ne dorim să extindem proiectele și în sfera combaterii propagandei și a dezinformării, preluând din experiența letonilor”, a menționat Maia Sandu.

Maia Sandu și Edvards Smiltēns au discutat despre situația de securitate din țară și regiune. Președinta a subliniat că, în pofida dificultăților, autoritățile mențin pacea și stabilitatea în țară și consolidează instituțiile care trebuie să asigure ordinea.

Președintele Legislativului leton, Edvards Smiltēns, întreprinde o vizită la Chișinău. Înaltul oaspete a avut întrevederi cu omologul său moldovean Igor Grosu și cu prim-ministrul Dorin Recean.

Amintim că în aprilie 2022, Republica Moldova a fost vizitată de către președintele Letoniei, Egils Levits.