Letonia reconfirmă sprijinul său pentru R.Moldova în procesul de integrare europeană prin vizita întreprinsă la Chișinău de către președintele Legislativului leton Edvards Smiltēns. Înaltul oaspete a discutat agenda de integrarea europeană și fortificarea relațiilor pe bilaterală cu prim-ministrul Dorin Recean.

Oficialii au efectuat un  schimb de opinii pe marginea situației de securitate în regiune și provocările pe care le resimt cetățenii Republici Moldova de la începutul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei. Pe fundalul provocărilor de securitate, premierul Dorin Recean a subliniat că instituțiile statului sunt antrenate constant în asigurarea păcii și securității.

Aderarea țării noastre la UE este unica șansă ca moldovenii să aibă o viață bună, în pace, cu salarii și condiții de trai decente. Avem susținerea statelor UE, inclusiv a Letoniei, totodată continuăm agenda ambițioasă de reforme”, a spus premierul Dorin Recean.

Președintele Seimului Letoniei, Edvards Smiltēns, a reconfirmat sprijinul autorităților letone pentru parcursul european al R.Moldova.

Ne dorim un viitor prosper în familia europeană alături de Republica Moldova”, a subliniat oficialul leton.

De asemenea, șeful Cabinetului de miniștri s-a referit la oportunitățile investiționale ale Republicii Moldova și a exprimat deschidere pentru aprofundarea relațiilor comercial-economice moldo-letone.

Președintele Legislativului leton, Edvards Smiltēns, întreprinde o vizită la Chișinău. Înaltul oaspete a fost primit de președintele R.Moldova, Maia Sandu, a avut întrevederi cu omologul său moldovean Igor Grosu. 

Deschide și: VIDEO // Igor Grosu a avut o întrevedere cu omologul său leton. Securitatea și modernizarea R. Moldova, discutate de oficiali

Deschide și: Maia Sandu, întrevedere cu Edvards Smiltēns: „Ne dorim să extindem proiectele în sfera combaterii propagandei și dezinformării”