Prin implicarea României, Republica Moldova va primi un ajutor suplimentar din partea Uniunii Europene. Declarația aparține președintelui României, Klaus Iohannis, potrivit cărui este „inadmisibil ca această ţară să fie lăsată pradă unor dezinformări, unor atacuri hibride şi unor ameninţări verbale din partea Rusiei”, transmite Agerpres.

Un punct special pe care l-aş menţiona: în concluzii, noi am reuşit - colegele şi colegii noştri s-au implicat foarte mult - am reuşit să includem un pasaj relevant pentru Moldova. Moldova va primi un un ajutor suplimentar, consistent, un sprijin din partea UE şi acest lucru credem că este foarte important pentru Moldova, dar şi pentru noi şi pentru toată Europa, fiindcă este inadmisibil să lăsăm Moldova pradă unor dezinformări, unor atacuri hibride şi unor ameninţări verbale din partea Rusiei”, a spus şeful statului român, înainte de a participa la reuniunea Consiliului European de primăvară.

Iohannis a arătat că în cadrul Consiliului European se vor discuta şi subiecte legate de Ucraina, economie, Piaţa Unică, competitivitate, metode pentru a preveni dezindustrializarea Europei, energie.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, participă, joi şi vineri, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European de primăvară şi la Summitul Euro în format extins.