Ministrul de Externe, Nicu Popescu, efectuează o vizită de lucru în perioada 23-24 martie la Bruxelles, unde va participa la cea de-a doua reuniune a Dialogului la nivel înalt R. Moldova - Uniunea Europeană în domeniul politic și de securitate.

Dialogul este un cadru de cooperare între R. Moldova și UE care se concentrează pe domeniul securității, dar și provocările legate de situația securității regionale și impactul umanitar și economic al acesteia asupra R. Moldova.

Potrivit unui comunicat, discuțiile vor pune accent pe identificarea căilor concrete pentru întărirea rezilienței R. Moldova, în special în ceea ce privește securitatea cibernetică, combaterea dezinformării și consolidarea cooperării în cadrul Instrumentului European pentru Pace (European Peace Facility), precum și cooperarea mai strânsă pentru combaterea amenințărilor hibride.

În marja vizitei de lucru de la Bruxelles, oficialul moldovean va avea întrevederi cu Gert-Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE; cu membrii cabinetului președintelui Comisiei Europene și șeful cabinetului președintelui Consiliului European.

Popescu va prezenta progresul în implementarea celor 9 recomandări ale Comisiei Europene și armonizare a legislației naționale cu cele ale UE. Ministrul de Externe va discuta și organizarea la 1 iunie de către R. Moldova a summitului Comunității Politice Europene și va acorda mai multe interviuri presei internaționale.