Prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă, a fost primit astăzi de președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, în contextul vizitei oficiale la Chișinău. Potrivit unui comunicat al Guvernului României, în cadrul întrevederii, Igor Grosu a prezentat situația legislativă legată de cele nouă puncte de condiționalitate legate de procesul deschiderii negocierilor pentru aderarea la Uniunea Europeană și a mulțumit pentru sprijinul acordat de comisiile de specialitate din Parlamentul României.

Premierul Nicolae Ionel Ciucă a transmis aprecieri pentru adoptarea legii ce acordă limbii române statutul de limbă oficială în Republica Moldova și pentru repararea consecințelor generate de regimul sovietic în privința Mitropoliei Basarabiei.

România sprijină deplin parcursul european al Republicii Moldova, stabilitatea statală și securitatea cetățenilor săi. Anul trecut am demonstrat că stând alături putem trece cu bine peste momentele dificile. Ne dorim să facem mai mult decât atât, să consolidăm punțile dintre noi și să ne dezvoltăm economic împreună, asigurând astfel prosperitate cetățenilor noștri”, a declarat Nicolae Ciucă.

De menționat că prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă, s-a aflat astăzi într-o vizită oficială în R.Moldova. Din delegația Guvernului României au făcut parte mai mulți miniștri și secretari de stat.