Fostul ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și actualul secretar general al Președinției, Andrei Spînu, confirmă că are dosare penale pornite pentru activitatea sa. Mai mult, demnitarul susține că a fost șantajat, interogat, precum și s-a trezit cu mascați acasă.

Din 2021, exponenții fugarilor din instituțiile publice m-au șantajat, m-au interogat la minister, m-au atacat la toate instituțiile de drept ale statului, mi-au trimis mascați acasă, au deschis dosare referitor la activitatea mea. Oamenii care l-au slujit pe Plahotniuc la Procuratura Anticorupție, la CNA, la Procuratura Generală, la SIS, oameni care au participat la expulzarea profesorilor turci din țara noastră, oameni care în cariera lor au lucrat doar pe dosare politice trebuiau scoși din funcții din primele zile de guvernare. Sper ca acest lucru să se întâmple de acum în colo. Așa nu se mai poate”, scrie Andrei Spînu pe rețelele de socializare.

De asemenea, ex-ministrul spune că exponenții oligarhilor și hoților încă mai sunt în structurile de forță și că ei trebuie scoși de acolo.

Reacția lui Spînu vine după ce în spațiul public a apărut informația precum că el este vizat de către Centrul Național Anticorupție și Procuratura Generală în dosare penale pornite pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații.