Parlamentul urmează să ratifice trei acorduri cu Guvernul României privind renovarea unor poduri peste râul Prut. Membrii Biroului permanent al Parlamentului s-au întrunit în ședință și au aprobat suplimentul ordinii de zi a ședințelor plenare din perioada 8 – 23 iunie.

Pe ordinea de zi au mai fost incluse proiectele de lege care prevăd modificări în Legea cu privire la antreprenoriat și întreprinderi și la Legea privind Programul de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli.

În aceeași perioadă, deputații vor examina proiectul de modificare a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2023 și proiectul de lege cu privire la modificarea Legii privind sistemul public de asigurări sociale.

De asemenea, în plenul Parlamentului va fi audiat Raportul privind executarea bugetului de stat pe anul 2022, Raportul privind executarea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală în anul 2022 și Raportul privind executarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2022.

Joi, 8 iunie, ședința plenară a Parlamentului va începe la ora 10:00.