Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, vicepremierul Nicu Popescu, aflat în vizită de lucru la Stockholm, a avut o întrevedere cu omologul său suedez Tobias Billström. Popescu i-a adus mulțumiri oficialului suedez pentru sprijinul acordat R.Moldova, menținând că autoritățile de la Chișinău își propun să fortifice colaborarea economică cu partenerii suedezi.

Suedia a devenit o nouă piață pentru fructele și legumele noastre, iar primele mere moldovenești sunt deja prezente pe rafturile magazinelor suedeze. De asemenea, Suedia se află printre cei mai importanți donatori pentru țara noastră și am exprimat speranța ca această colaborare să continue și în viitor”, a declarat Nicu Popescu.

Nicu Popescu i-a mulțumit omologului său suedez pentru sprijinul acordat R.Moldova în perioada președinției Suediei a Consiliului Uniunii Europene, care se încheie în luna iunie.

La final i-am mulțumit omologului meu suedez pentru sprijinul acordat în organizarea celei de-a doua ediții a Summit-ului Comunității Politice Europene în Republica Moldova, care a demonstrat că avem toate resursele necesare pentru a accelera procesul de aderare la Uniunea Europeană”, a menționat oficialul moldovean.

În timpul președinției Suediei, R. Moldova a trimis primele sale contribuții la raportul de extindere al UE. În acest document au fost raportate realizările obținute în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene.

A fost o cooperare excelentă cu Suedia în această perioadă, consultându-ne pe majoritatea aspectelor ale recomandărilor Comisiei Europene”, a mai spus Popescu.

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, efectuează în perioada 6 – 8 iunie două vizite de lucru la Bruxelles, Regatul Belgiei și Stockholm, Regatul Suediei, pentru aprofundarea dialogului bilateral, discutarea agendei europene și impulsionarea procesului de aderare a țării noastre la UE.