Consilierul municipal din Chișinău, Ruslan Verbițchi, aderă la echipa Partidului Liberal Democrat din Moldova. Despre aceasta, alesul local a anunțat pe pagina sa de Facebook.

Am analizat propunerea domnului Vlad Filat de a face parte din echipa PLDM și am decis să continui toate lucrurile bune pe care le-am făcut în anii de mandat de consiler CMC  în interesul chișinăuienilor, în echipa fuzionată PLDM-PUN. Prin această acțiune, cele două partide au demonstrat maturitate politică și determinarea de a renunța la propriile orgolii politice de partid și la antagonizarea societății care și așa a pierdut încrederea în clasa politică de la guvernare”, a scris consilierul.

Potrivit lui Verbițchi, în actuala conjunctură politică este nevoie de o dreaptă extraparlamentară unită și puternică, „deoarece probabilitatea ca partidele de stânga să ajungă la putere după următoarele alegeri parlamentare este una extrem de mare, ceea ce, bineînțeles, poate pune în pericol parcursul european al R. Moldova și efortul comun depus de alte partide proeuropene aflate la guvernare în ultimii 10 ani”.

Campania pentru alegerile locale din 2023 nu va fi una ușoară, dar cu echipa și oamenii potriviți, nimic nu este imposibil. Cel mai regretabil este faptul că majoritatea participanților la procesul politic de pe dreapta se văd deja ca și perdanți pe ringul de luptă cu Ivan Ceban, prevestindu-i victorie detașată pentru următorii patru ani, răspândind falsa percepție că acesta este o figură albă pe tabla de șah a partenerilor externi. Nu este așa. Iar această propagandă „bună” nu face decât să încurajeze în mod intenționat nedorința de implicare a forțelor sănătoase”, a adăugat el.

Consilierul municipal a invit cetățenii care doresct o schimbare în interesul cetățenilor să i se alăture în noua echipă: „Avem nevoie de politici reale de dezvoltare a municipiului Chișinău, de depolitizarea Primăriei și eficacitate în managmentul de administrare”.

Deschide și: Chișinău // Consilierul municipal, Ruslan Verbițchi, invitat să facă parte din echipa PLDM. Reacția alesului local