Președintele Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu reprezentanta rezidentă a Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) în R. Moldova, Nigina Abaszada. 

Discuțiile s-au axat pe proiectele realizate în R. Moldova și suportul acordat de UNFPA, pe parcursul parteneriatului de aproape trei decenii, dar și în contextul gestionării crizei refugiaților. 

În dialog au fost abordate domeniile de intervenție UNFPA - populație și dezvoltare, sănătatea reproductivă și maternală și implicarea civică a tinerilor.

Șeful statului a apreciat contribuția partenerilor în promovarea programelor din domeniul sănătății și a mulțumit reprezentanților UNFPA pentru dotarea cu echipament performant a șapte maternități din țară.

Maia Sandu a încurajat dezvoltarea în cotinuare a proiectelor prin care tinerii se implică în procesele decizionale și în dezvoltarea programelor locale.

Șefa statului și-a exprimat speranța pentru continuarea acestei colaborări eficiente, care aduce beneficii directe pentru cetățenii noștri.