Șeful Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Drăgălin, afirmă că la instituția pe care o conduce ar exista fenomenul scurgerii de informații, fapt care afectează imaginea Procuraturii, iar în cazuri mai grave, afectează investigarea dosarelor și sabotează abilitatea ofițerilor de a efectua percheziții, aresturi și alte activități.

Șeful PA a făcut referire la un incident care s-a petrecut la începutul săptămânii curente, în urma unei ședințe cu reprezentanții instituției. În cadrul reuniunii tradiționale, în care sunt prezentate rapoartele săptămânale, Drăgălin ar fi făcut aluzie la faptul că, în scopul unei investigări obiective și transparente a dosarelor, dar și întru evitarea conflictelor de interese și coruperii în rândul reprezentanților PA, aceștia ar trebui să prezinte o listă a persoanelor din anturajul personal, eventual vizate în dosare penale. La scurt timp, informația a fost făcută publică, prin intermediul canalelor de telegram, însă într-o formă distorsionată. 

În context, pentru a elucida situația, șeful PA a convocat într-o ședință ofițerii CNA. Însă, în urma unor divergențe între șeful PA și șeful CNA, Iulian Rusu, ofițerii au părăsit sala, până la debutul ședinței. Incidentul a ajuns din nou în spațiul public și, potrivit Veronicăi Dragalin, din nou într-un format distorsionat, creând o percepție diferită a situației.

Drăgălin, în cadrul unor declarații făcute în această dimineață, se arată convinsă că asemenea fenomene sunt actuale pentru că, printre persoanele care activează la PA și CNA, există persoane corupte, interesate de dezavantajarea imaginii procurorilor din țară. 

Veronica Drăgălin a subliniat că este extrem de important ca oamenii corupți sa fie eliminați din sistem.

Dacă vom avea informații concrete ca persoane din această sală au comis acte de corupție, eu, ca șef al acestei instituții, n-am să-i protejez. Pentru mine e foarte important să tragem asemenea persoane la răspundere. Eu, în calitate de șef al PA voi fi prezentă în ziua când vor fi, dacă e necasar, percheziționați, arestați și trimiși la închisoare pentru că corupția din sistemul de justiție e problema principală”, a subliniat șeful PA.