Astăzi, 10 mai, Elroy Sailor, fost membru al echipei de tranziţie a lui Donald Trump la Casa Albă, consilier al Republican National Comitee din Statele Unite, a susținut o coferință de presă la Chișinău, cu tema „Viață, libertate și căutarea fericirii”. În cadrul vizitei pe care o efectuează în R. Moldova, Elroy Sailor s-a întânit cu deputatul român Constantin Codreanu, candidat PUN la primăria capitalei.

Conferința a fost susținută la invitația lui Eugen Tomac, președinte executiv al Partidului Mișcarea Populară din România, al cărui președinte este Traian Băsescu, și a avut rolul unui suport oferit candidatului PUN la primăria Chișinăului, Constantin Codreanu. 

Oaspetele de peste Ocean a fost însoțit de președintele Organizației Republicane a românilor din SUA, Sorin Roiban și de Laurel Benett, candidat din partea Partidului Republican în Florida.

Sorin Roiban a spus că sunt îndeplinite condițiile pentru Unirea R. Moldova cu România, iar acest lucru este susținut în Statele Unite și de Rezoluția 148 a Congresului SUA, prin care este recunoscut dreptul la autodeterminare a cetățenilor dintre Prut și Nistru. Din perspectiva unui român, Sorin Roiban a spus că „Constantin Codreanu este un bun exponent al valorilor umane și politice promovate de Partidul Republican în SUA

Elroy Sailor a spus că, de la sosirea în R. Moldova, a mers prin Chișinău și a observat că ceea ce spun oamenii în stradă este similar cu ceea ce propune Constantin Codreanu în programul electoral pentru primăria capitalei.

M-am întâlnit cu Constantin Codreanu și am fost încântat să ascult soluțiile pe care le propune”, a spus Elroy Sailor.

ppAmintim că reprezentantul PUN la alegerile locale a primit sprijin și din partea Consiliului Româno-American, cu sediul în Los Angeles, statul California.

 

Amintim că alegerile pentru funcția de primar al Chișinăului vor avea loc pe 20 mai, în cursa electorală fiind înscriși 11 candidați.