Parlamentul de la București va sprijini demersurile legislativului moldovean pentru urgentarea finalizării proiectelor de infrastructură în vederea interconectării Republicii Moldova la piața energetică europeană. O declarație în acest sens a fost semnată luni, 11 iunie, la Chișinău, la finalul celei de-a șaptea ședințe a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, transmite IPN.

Bogdan-Ionel Rodeanu, deputat român şi copreședinte al comisiei, a spus că declarația semnată mai prevede faptul că ambele părți vor milita pentru dezvoltarea cooperării în domeniul construcției și modernizării infrastructurii de transport. La fel, s-a stabilit să fie identificate soluții durabile pentru sporirea eficienței în ceea ce privește facilitarea tranzitului la frontieră.

Deputatul a reiterat disponibilitatea statului român pentru o coordonare mai strânsă în vederea concretizării proiectelor comune cu beneficii directe pentru cetățenii moldoveni și români. „Vom încerca să fim facilitatorii prin care comisiile permanente dintre cele două parlamente să poată coopera, să construiască planuri bilaterale în ceea ce privește domeniile de interes”, a spus Bogdan-Ionel Rodeanu.

George Mocanu, deputat moldovean, copreședinte al comisiei, a menționat că Republica Moldova beneficiază de sprijin consistent din partea României, prin asistența oferită în implementarea reformelor. Deputatul a exprimat gratitudine României pentru acest sprijin.

George Mocanu a mai spus că la ședință s-a discutat necesitatea eliminării sau, cel puțin, reducerii tarifelor de roaming, încheierea unui acord bilateral care ar avea drept scop facilitarea angajării cetățenilor din Republica Moldova în România şi invers.