Un sondal realizat de IMAS relevă diferențe tot mai mici între cifrele pe care le-ar acumula PDM și blocul ACUM cumparativ cu Partidul Socialiștilor. Dacă alte sondaje ne arată PSRM-ul cu șanse detașate la alegerile de duminica viitoare, studiul în cauză le atribuie doar 26%. PDM se află la o distanță de 7% în spate, iar blocul ACUM - la o distanță de 9%. Sondajul îi dă șanse peste pragul electoral și Partidului Shor.

Potrivit cercetării realizate de compania americană Lake Research Partners în parteneriat cu IMAS din R. Moldova, la comanda Fundației pentru o Democrație Modernă, în Legislativ ar ajunge Partidul Socialiștilor cu 26% din voturi, Partidul Democrat - 19,4%, Blocul „ACUM” - 16,8% și Partidul „Șor” - 7,5%. 

O comparație cu sondajul anterior al aceleiași companii, din ianuarie curent, arată că democrații și Partidul „Shor” au crescut, în timp ce socialiștii și Blocul „ACUM” au scăzut. 

Astfel, PSRM a scăzut cu 3 puncte procentuale față de sondajul IMAS din ianuarie curent, democrații au crescut cu 1,4%, iar „ACUM” a scăzut cu 2,2% față de acum o lună. A patra forță politică ce are șanse de accedere în Parlament, Partidul „Șor”, a crescut de la aproximativ 7% în ianuarie până la 7,5%. 

Potrivit aceleiași cercetări, 19,8% dintre participanții la sondaj au spus că deocamdată nu au luat decizia cu cine vor vota. 

--------------------------- Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 1521 de respondenți.