Dodon este candidatul Moscovei şi vrea să bage zâzanie printre cetăţeni, arată Iurie Leancă într-un comentariu inspirat de pliantele electorale, în care PSRM afirmă că "Unirea înseamnă că jandarmii români vor veni aici să fie stăpâni" şi să socialiştii vor opri pericolul unionist.

Pliantele electorale cu care Igor Dodon împânzește Moldova promovează o temă falsă, al cărei obiectiv este să creeze discordie între cetățenii Moldovei. Lui Dodon nu îi pasă de moldoveni, ci doar de crearea unui sentiment de frică pe care să îl poată exploata pentru a veni la putere. Candidatul Moscovei folosește o temă de propagandă învechită, cu rol de sperietoare, rămânând astfel blocat în secolul trecut", a subliniat Leancă.

Tototadă, liderul PPEM spune că Moldova trebuie să-și continue drumul spre Vest, pentru binele cetățenilor săi.

"Un Președinte are datoria să-i unească pe oameni, nu să-i dezbine. Indiferent de etnie și orientarea geo-politică, îndemn cetățenii Moldovei să aleagă un mesaj pozitiv și să nu cedeze la amenințări", a mai spuns Iurie Leancă.

Liderul PSRM nu ne-a răspuns la apel pentru a ne oferi o reacţie la acuzaţiile lui Iurie Leancă.

Ieri, Deschide.MD scria că Igor Dodon şi-a găsit slogan de campanie: „Jandarmul român nu va fi la noi stăpân!". Mesajul a fost tipărit pe pliante electorale, care de câteva zile "invadează" cutiile poştale ale cetăţenilor din toate colţurile Moldovei.

PSRM se laudă cu această ocazie că anume socialiştii vor opri „pericolul unionist” care, în opinia lor, „îi corupe pe mulţi dintre tineri, îi mancurtizează, îi îndepărtează de propria patrie”, drept care „unionismul ar trebui interzis prin lege”.