Șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari susține că a fost reținut la comanda politică a președintelui Igor Dodon.

Acesta a fost escortat astăzi la Judecătoria Ciocana, unde magistrații urmează să decidă dacă acesta va fi sau nu plasat în arest pentru 30 de zile.

Întrebat de jurnaliști de la cine a fost comanda politică ca acesta să fie reținut, Morari a spus că este „de la președintele statului, Igor Dodon și conducerea Procuraturii Generale, inclusiv și a unor adjuncți ai procuraturii.

„Comanda este de la președinte, o să vă explic pe parcurs cum. La moment, mai este implicată și conducerea Procuraturii Generale, inclusiv unii adjuncți ai procuraturii, printre care și Popov”, a declarat Morari.

Potrivit lui Morari, politicul este implicat sub forma de „a sustrage atenția”.

Totodată Morari a negat „că ar fi primit indicații de la Vlad Plahotniuc și că este o aberație a procurorilor”.

Deschide.MD precizează în același timp că acum câteva luni mai mulți judecători de la ciocana au semnat o plângere comună că ar fi intimidați de procurori - în particular ar fi fost vorba de procurorii anticorupție. De altă parte, Procuratura Anticorupție și-a exprimat nedumerirea față de scrisoarea magistraților, menționând că „alegațiile invocate în document reprezintă nimic altceva decât o victimizare colectivă sub paravanul căreia, semnatarii vor să-și ascundă acțiunile și deciziile incompatibile cu legea”.

Vezi și: 

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, reținut pentru 72 de ore

Ce spune Alexandr Stoianoglo, șeful PG, despre reținerea lui Viorel Morari

Procuratura Generală oferă detalii privind reținerea lui Viorel Morari

Video: jurnal.md