Ion Chicu susține că nu-l privește ceea ce-l interesează pe președintele României, Klaus Iohannis, care a spus recent că Bucureștiul nu este convins că actualul Guvern de la Chișinău susține parcursul european al Republicii Moldova.

„Pentru mine este important ca Dvs. personal și toți cetățenii Republicii Moldova să fie convinși că Guvernul lucrează pentru ei. Ce-l interesează pe Klaus Iohannis pe mine mai puțin mă privește”, a comentat Chicu declarațiile președintelui României.

Amintim că președintele român Klaus Iohannis a declarat săptămâna trecută, cu ocazia reuniunii anuale a ambasadorilor acreditați la București, că România va continua doar proiectele care sprijină direct cetățenii din Republica Moldova, atâta timp cât guvernul de Chișinău nu arată că este determinat să își reformeze instituțiile și să urmeze un parcurs european.

ssssssssssssssssss„În ceea ce privește Republica Moldova, reiterez poziția României: parcursul european este singura și cea mai sigură cale către reformarea profundă a instituțiilor, de natură să aducă beneficii palpabile cetățenilor săi. Din păcate, așa cum am mai spus, nu suntem deloc convinși că actualul guvern de la Chișinău își propune acest obiectiv. De aceea, vom continua doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetățenilor, proiectele cu impact la nivel local și proiectele de interconectare strategică”, a spus președintele.

Totodată, Ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, a afirmat recent că autorităţile de la Bucureşti vor schimba logica finanţărilor pentru Republica Moldova. Diplomatul român a declarat că Bucureştiul va finanţa doar proiecte concrete, la nivel local.

ssssssssssssssssssAmbasadorul s-a arătat deranjat că, în pofida investiţiilor mari ale României, conform unor sondaje de opinie, mulţi dintre cetăţenii Republicii Moldova consideră Rusia unul dintre principalii investitori, deşi Moscova nu investeşte nici pe departe în bunăstarea cetăţenilor moldoveni, aşa cum face Bucureştiul.