Candidatura Marianei Durleșteanu desemnată de majoritatea parlamentară PSRM – Șor este soluția acestor partide pentru a evita alegerile parlamentare anticipate și pentru a perpetua schemele de contrabandă. Declarația a fost făcută de către președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, în cadrul unui comentariu oferit pentru DESCHIDE.MD

Deputatul este convins că în cazul învestirii unui Cabinet de miniștri condus de Mariana Durleșteanu, schemele lui Dodon, Șor, Nichiforciuc și Andronachi vor continua, iar Durleșteanu ar fi conștientă de acest lucru.

„Schemele vor fi menținute și dezvoltate în continuare. Ei vor să conserve două lucruri: Unu – statutul lor până în 2023 și doi – toate schemele prin care se hrănesc acest partide și liderii lor. Ei sunt compromiși și pentru a evita alegerile anticipate au inventat un Chicu 2, o alură de tehnocrat, dar noi am văzut ce înseamnă tehnocrat în R. Moldova. Au găsit o soluție care pe de o parte să le mențină schemele și pe de altă parte să le păstreze statul de deputat”, a spus liderul PAS.

Totodată, Grosu a subliniat că Mariana Durleșteanu a fost desemnată premier de cele mai „compromise și corupte” figuri politice din politica moldovenească.

„Acest candidat (Mariana Durleșteanu – n.red) a obținut o performanță nemaivăzută. A reușit să obțină suportul a tot ce este mai compromis, mai tranzacționat, corupt și vândut din politica R. Moldova. Este o combinație de dodoni, șori și plahotniuci. Iată moștenirea acestor trei indivizi constituie suportul pentru acest candidat”, a declarat Grosu.

Deputatul afirmă că nu crede în declarațiile Marianei Durleșteanu care susține că mai puțin contează cine a desemnat-o, important fiind intențiile sale de a salva R. Moldova de la colapsul care se apropie.

„Am să răspund laconic în felul următor – spune-mi cine te-a desemnat și îți voi spune ce vrei să faci și ce intenții ai”, a punctat legiuitorul.

Liderul PAS a reiterat că unica soluție pentru criza în care se află R. Moldova sunt alegerile parlamentare anticipate.

„Despre problemele țării noi știm și fără ca să ni le spună cineva din afară și înțelegem foarte bine situația în care se află R. Moldova. Tocmai de aceea, soluția pe care o prezintă acest candidat și această alianță toxică este doar o salvare a parlamentarilor corupți din legislativul actual. Soluția cea mai indicată este dizolvarea Parlamentului și organizarea alegerilor anticipate, fiindcă niciun partener de dezvoltare nu va discuta cu un Guvern obedient acestor indivizi, figuranți în raportul Kroll”, a conchis Grosu.

Amintim că după respingerea de către Parlament a candidaturii Nataliei Gavriliță la funcția de premier, deputații PSRM – Șor și câțiva deputați neafiliați au semnat în favoarea înaintării Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru. Cu toate acestea, Maia Sandu a desemnat-o repetat pe Natalia Gavriliță candidat la funcția de prim-ministru. Decretul Maiei Sandu a fost atacată de PSRM la Curtea Constituțională care a respins suspendarea decretului Maiei Sandu, dar va examina constituționalitatea acestui decret și va face publică decizia pe data de 23 februarie.