Președintele R.Moldova, Maia Sandu,anunță că i-ar fi propus în anul 2019 două funcții ministeriale vicepreședintelui Parlamentului, Alexandru Slusari, însă acesta le-a refuzat. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii Moldova în Direct de la postul public de televiziune.

Atunci când am ajuns în funcția de prim-ministru, în 2019, eu i-am oferit domnului Alexandru Slusari funcția de ministru al Agriculturii pe care nu a vrut să o accepte. I-am oferit funcția la alt minister, Ministerul de Interne. Domnul Slusari atunci a refuzat pe ambele”, a declarat ea.

Vorbind despre viitoarea garnitură guvernamentală, Sandu a precizat că toți cei care au soluții bune vor fi auziți și ascultați: „Dacă acestea vor fi cele mai bune soluții, ele vor fi puse în aplicare”.

În acest sens, șeful statului a mai menționat că decizia privind persoanele care ar urma să fie promovate în funcții de conducere aparține PAS-ului.

Contactat de reporterul Deschide.MD, Alexandru Slusari a declarat că cele anunțate de șeful statului reprezintă un „semi-adevăr”.

Inițial, Maia Sandu mi-a propus funcția de ministru de Interne. Clar lucru că am refuzat. Nu este o direcție în care am activat. Când a fost clar că Andrei Năstase pleacă la MAI, s-a decis ca eu să rămân în Parlament. Respectiv, propunerea cu privire la Ministerul Agriculturii nici nu a fost pus în discuție”, a precizat el.