Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale vine cu o reacție la declarațiile fostului șef al instituției, Eremei Priseajniuc, care a anunțat că actuala conducere a AMDM îi obstrucționează accesul la locul de muncă ca urmare a victoriei obținute în instanța de judecată care a constatat ilegalitatea eliberării lui din funcție.

Potrivit unui comunicat al Agenției, relațiile de muncă dintre directorul instituției sunt cu Guvernul Republicii Moldova și nicidecum cu actual director al instituției.

Restabilirea în funcție a dlui Priseajniuc nu ține de competența AMDM, ci de Guvernul Republicii Moldova, acest lucru fiindu-i explicat dlui Priseajniuc, în prima zi când s-a prezentat pe teritoriul instituției”, se menționează în comunicat.

La fel, instituția atrage atenția asupra faptului că în conformitate cu hotărârea Guvernului, „directorul general și directorii generali adjuncți dețin studii superioare farmaceutice și/sau medicale și au o vechime în muncă în domeniul ocrotirii sănătății nu mai mică de 10 ani, în cazul directorului general și, nu mai mică de 5 ani, în cazul directorilor generali adjuncți”.

Agenţia Medicamentului și Dispozitivelor Medicale atrage atenția asupra faptului că dl Eremei Priseajniuc, a fost unicul director al instituției, care n-are studii nici în domeniul medical și nici în cel farmaceutic, numit în funcție strict pe principii politice”, se menționează în comunicat.

AMDM mai atrage atenția și asupra faptului că actualul director, Silvia Cibotari, „n-a fost și nici nu este membru a vreunui partid politic”.

Amintim că Judecătoria Chișinău a constatat ilegalitatea eliberării lui Eremei Priseajniuc din funcția de director general al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) și numirea în funcția „vacantă” a Silviei Cibotari – o persoană afiliată PSRM.

Citiți și: DOC / PSRM-iștii se țin cu dinții de fotolii. Socialista din fruntea AMDM refuză să plece din funcție, deși există o hotărâre judecătorească