Curtea Constituțională a respins solicitarea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, prin care acesta a cerut magistraților Înaltei Curți suspendarea acțiunilor Legii securității statului ce țin de participarea sa la ședințele Consiliului Suprem de Securitate până la examinarea cauzei în fond.

Curtea nu identifică din argumentele autorului sesizării vreun prejudiciu sau vreo consecință negativă iminentă la adresa valorilor invocate în sesizare care ar justifica suspendarea normei contestate... Cu privire la afirmațiile Procurorului General referitoare la pretinsele indicații venite din partea Președintelui Republicii Moldova, Curtea subliniază că situațiile de fapt pot constitui obiectul unei analize privind modul de aplicare a legii. Acest aspect nu ține, în prezenta cauză, de competența Curții Constituționale”, se menționează în hotărârea CCM.

Amintim că procurorul general, Alexandr Stoianoglo s-a adresat anterior cu o sesizare la Curtea Constituțională în vederea controlului constituționalității prevederilor adoptate în anul 2016 care au instituit Procurorului General calitatea de membru de drept în componenţa CSS.

Detalii: Stoianoglo nu vrea să răspundă în fața Maiei Sandu. Cere Curții Constituționale să-l excludă din componența CSS