Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu ambasadorul Republicii Italiene în țara noastră, Lorenzo Tomassoni. Cei doi oficiali au discutat despre posibilitatea încheierii mai multor acorduri de colaborare, dar și despre fortificarea relațiilor bilaterale interparlamentare.

În cadrul întrevederii, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și-a exprimat interesul de a dinamiza relațiile bilaterale parlamentare, inclusiv la nivelul comisiilor.

De asemenea, președintele Parlamentului a vorbit despre prioritățile Legislativului, printre care reformarea justiției și combaterea corupției: ”Vom avea o abordare pragmatică, fără nicio ezitare în implementarea acestor reforme, deoarece doar așa vom reuși să construim un stat de drept, iar interesele cetățenilor și a investitorilor să fie prioritare.”

Părțile au discutat semnarea în timpul apropiat a unui Acord de cooperare la nivel parlamentar.

La final, Igor Grosu l-a informat pe diplomatul italian despre crearea grupului parlamentar de prietenie al Republicii Moldova cu Republica Italiană, a cărui președintă a fost aleasă deputata PAS, Galina Sajin.