Parlamentul s-a întrunit în ședință plenară. Deputații urmează să examineze mai multe subiecte, printre care adoptarea a unor modificări la Legea privind dezvoltarea regională, Legea privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali. La fel, parlamentarii vor ratifica Acordul de modificare nr. 2 la Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare privind realizarea lucrărilor de construcție și reabilitare a drumurilor în Republica Moldova.

Totodată, în prima lectură vor fi examinate mai multe proiecte de lege, inclusiv, cel cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă a transportatorilor față de călători, proiectul pentru ratificarea Acordului de parteneriat strategic, comerț și cooperare dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și proiectul privind mecanismul de examinare a investițiilor de importanță pentru securitatea statului.

De asemenea, parlamentarii vor examina proiectul de hotărâre privind demisia unui deputat. Este vorba despre liderul PSRM, Igor Dodon, care și-a depus cererea de demisie la data de 19 octombrie.

Detalii: Dodon își ia adio de la Parlament. Proiectul va fi dezbătut astăzi în cadrul ședinței plenare