Cu votul a 70 de deputați, Parlamentul a acceptat cererea de demisie a lui Igor Dodon din funcția de parlamentar.

În cadrul prezentării proiectului de hotărâre, deputatul PAS Dumitru Alaiba, n-a ezitat să facă glume pe seama acestui caz.

Proiectul de hotărâre prevede declararea vacanței unui mandat de deputat. Vacanță unde? Pe Athos, Bahamas? Verificați dacă toate covoarele și cărțile din birou sunt pe loc”, a declarat el.

Mai exact, Alaiba s-a referit la situația de acum un an când în urma înfrângerii în cadrul alegerilor prezidențiale, Igor Dodon a plecat de la Președinție cu tot cu setul de birou, cadonat de oficialii ruși. Dodon a explicat atunci că acesta este un cadou personal. Totuși, Dumitru Alaiba a criticat gestul fostului șef al statului și a anunțat că setul costă 12 mii de dolari.

Este o ocazie să vedem cât de hapsân este acest om, cum a curățat tot după el din palatul prezidențial, inclusiv ceea ce nu-i aparținea”, declara atunci Alaiba.

Amintim că acum două săptămâni, Igor Dodon a anunțat că își depune mandatul de deputat, dar și renunță la președinția PSRM.

Detalii: Igor Dodon renunță la mandatul de deputat și la funcția de președinte al PSRM

Citiți și: Dodon își ia adio de la Parlament. Proiectul va fi dezbătut astăzi în cadrul ședinței plenare

În locul lui Dodon ar urma să vină socialistul Adrian Lebedinschi, primul candidat supleant pe lista formațiunii, în conformitate cu hotărârea Curții Constituționale privind validarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Detalii: Socialistul Adrian Lebedinschi ar urma să-i ia locul lui Dodon în Parlament