Parlamentul revine la proiectul de desemnare a membrilor CEC din partea opoziției. BCS, așteptat să-și prezinte candidații

28 Octombrie
sala de ședință a Comisiei Electorale Centrale, CEC
Foto:

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a cerut includerea pe ordinea de zi a proiectului de hotărâre cu privire la desemnarea a trei membri în cadrul Comisiei Electorale Centrale. Anunțul a fost făcut de către speakerul Igor Grosu.

Amintim că în cadrul ședinței Parlamentului din 16 septembrie, deputații au votat confirmarea în funcție a doar 6 membri ai CEC. Este vorba de Pavel Postică (desemnat de președintele R.Moldova), dar și 5 membri desemnați de PAS. Alți 3 membri, propuși de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (Vasile Postolache, Vitalie Miron, Lilian Enciu), nu au fost votați din motiv că aceștia nici nu s-au prezentat la ședință.

Speakerul Igor Grosu a declarat atunci că la candidaturile respective se va reveni când persoanele se vor prezenta în plen.

Detalii: Parlamentul a votat numirea noilor membri ai CEC. Deputații așteaptă încă 3 candidați, desemnați de BCS

Citiți și: Angelica Caraman, noul președinte al CEC

VIDEO // Socialistul Bătrîncea minte de îngheață APCE-ul. Acuză guvernarea că nu a votat membrii CEC propuși de opoziție

CEC și-a ales o nouă conducere

× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER