Parlamentul a votat numirea a doi membri ai Comisiei Electorale Centrale. Este vorba de Lilian Enciu și Vasile Postolache, propuși din partea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor. Hotărârea a fost votată cu puțin timp în urmă.

Deputatul Partidului „ȘOR”, Denis Ulanov, a atras atenția asupra faptului că o funcție de membru rămâne în continuare vacantă, motiv pentru care fracțiunea este gata să-și înainteze propriul candidat. Totuși, Zinaida Greceanîi a declarat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu renunță la cea de a treia funcție de membru și săptămâna viitoare va propune și pe cel de-al treilea candidat desemnat de opoziție.

Lilian Enciu a activat în perioada 2016-2020 în calitate de șef al Secției drept public a Direcției juridice, dar și consultant în cadrul Direcției legislație a Direcției generale drept din cadrul Aparatului Președintelui R.Moldova. Ulterior, pe parcursul anului 2020, a activat în calitate de reprezentant al Parlamentului la Curtea Constituțională și consilier al fostului speaker Zinaida Greceanîi.

Vasile Postolache a fost membru al Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Chișinău în cadrul referendumului local din 2017 cu privire la demiterea primarului general al capitalei.

Potrivit Codului Electoral, Comisia Electorală Centrală este constituită din 9 membri: un membru este desemnat de către Preşedintele Republicii Moldova, ceilalţi 8 membri sunt desemnaţi de către Parlament, cu respectarea reprezentării proporţionale a majorităţii şi a opoziţiei. Componenţa nominală a Comisiei se confirmă prin hotărâre a Parlamentului, cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

Parlamentul revine la proiectul de desemnare a membrilor CEC din partea opoziției. BCS, așteptat să-și prezinte candidații