Deputatul Angel Agache a fost exclus azi din fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat. Decizia a fost luată în cadrul ședinței fracțiunii.

 

Amintim că ieri un grup de fruntași Partidului Liberal Democrat din Moldova au părăsit partidul nefiind deacord cu pozițiile exprimate de conducerea formațiunii în raport cu mai multe subiecte de actualitate. Este vorba despre deputatul Angel Agache, președintele raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu, consilierul municipal, Ghenadie Dumanschi, fostul șef de la Agenția Turismului, Nicolae Platon și Dorin Mândreanu fost membru al CNP - cel care a înregistrat partidul la Ministerul Justiției. Toți cinci membri au stat la baza fondării PLDM.

Angel Agache a declarat pentru Deschide.MD că decizia a fost luată în urma declarațiilor publice făcute de conducerea PLDM față de câteva subiecte care se regăsesc în programul și statutul formațiunii.

”Actuala conducere nu respectă prevederile programului de activitate, încalcă și statutul. Sper ca măcar colegii de fracțiune să susțină acele principii pentru care am veniot noi în politică pentru că sunt niște promisiuni făcute electoratului și re4spectiv mâine, poimâine vom fi întrebați: ați promis votul uninominal, ați promis deputați fără imunitate”, ne-a declarat parlamentarul. 

El a precizat că a părăsit doar partidul nu însă și fracțiunea. O decizie în privința apartenenței sale în confirgurația parlamentară va fi luată în funcție de poziția PLDM față de votul uninominal și imunitatea parlamentară.