Toate evenimentele culturale programate pentru mâine, 15 mai, în parcul ”Alunelul”, dar și în alte locații din Capitală au fost anulate. Anunțul a fost făcut de primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban pe pagina sa de Facebook. 
 
”Tragedia de astăzi a îndurerat pe toată lumea. În prezent Primăria a inițiat o anchetă de serviciu în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor” a scris Ceban.
 
Totuși, Edilul a continuat să paseze responsabilitatea pentru cele întâmplate către Agenția de Mediu, acuzând instituția de exces de birocrație.
 
”În anul 2020 și 2021 au fost întocmite acte de constatare de către Spații Verzi pentru 135 de arbori la defrișare și curățare. Ultimul act de cercetare a fost întocmit de către Spații Verzi în luna septembrie 2021, iar autorizația de defrișare de la Agenția de Mediu a fost eliberată în februarie 2022, când au fost tăiați 16 arbori” a declarat Ion Ceban.
 
De asemenea, primarul general al Capitalei a venit și cu argumente în apărarea responsabililor de la Spații Verzi.
 
”Muncitorii de la Spații Verzi nu pot interveni la curățare și defrișare chiar și a arborilor uscați fără autorizația de la Agenția de Mediu. Exemplu este un caz de pe teritoriul unei instituții educaționale când înainte de a începe anul școlar, directorul a solicitat defrișarea arborilor deoarece prezentau pericol iminent pentru copii. Nefiind un răspuns prompt înainte de 1 Septembrie, întreprinderea Spații Verzi și-a asumat defrișarea copacilor uscați de pe teritoriul instituției educaționale, pentru ce angajații au fost sancționați cu 15 mii de lei fiecare, ulterior fiind depusă o pretenție de la Agenția de Mediu către Spații Verzi de a încasa prejudiciu de 120 de mii de lei” a adăugat Edilul.
 
Pe final, Ion Ceban a declarat că: ”În asemenea cazuri nu trebuie să existe birocrație și impedimente pentru a nu pune în pericol viața și sănătatea cetățenilor.”