Inspectoratul de Poliție Soroca a fost pus pe jar în seara zilei de duminică, 22 mai, după ce un bărbat a telefonat la 112 și a anunțat că a amplasat obiecte explozibile în sediul IP Soroca și al Spitalului Raional Soroca.

Potrivit unui anunț al Inspectoratului General al Poliției, ajunși la fața locului, membrii grupului de urmărire penală au efectuat cercetarea sediilor sunt menționate, în urma cărora nu au fost depistate obiecte suspecte sau explozive.

Ca urmare a măsurilor întreprinse, polițiștii au identificat un bărbat de 34 de ani locuitor al municipiului Soroca. Acesta ar fi făcut mai multe apeluri de acest gen. Suspectul a fost escortat la Inspectoratul de Poliție Soroca pentru documentarea faptelor.

Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă pedeapsă cu amendă în mărime de la 27 500 lei până la 42 500 lei unităţi convenţionale, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani.