De 1 iunie, intrarea la Grădina Zoologică pentru copiii până la 16 ani va fi gratuită. Anunțul a fost făcut de edilul Ion Ceban.

În ultimii ani, Primăria Chișinău a investit enorm în infrastructura Parcului, dar și procurarea de noi specii de animale și păsări. În prezent, sunt reconstruite și modernizate noi spații, voliere, dar și reparate, amenajate căi de acces, spații verzi, noi foișoare și terenuri de joacă”, a scris Ceban, pe Facebook.

Potrivit autorităților, în prezent, la Grădina Zoologică locuiesc peste 1000 de animale și păsări, peste 138 de specii, dintre care 10 specii rare, pe cale de dispariție.

În ultimii 3 ani, Primăria Chișinău a alocat din bugetul municipal peste 20 de milioane pentru dezvoltarea și modernizarea Parcului Zoo. Doar pentru acest an au fost alocați 10 milioane de lei.

De obicei copiii până la 7 ani, copiii orfani, cu nevoi speciale, rămași fără întreținere părintească, care se educă în școlile internat din republică (la prezentarea legitimației) au acces liber pe teritoriul Grădinii Zoologice.

Elevii, studenții și pensionari (la prezentarea legitimației) achită 5 lei. De cealaltă parte, maturii plătesc 30 lei (de la 1 aprilie până la 31 octombrie), în perioada de iarnă – 25 lei.

Programul de lucru al Grădinii Zoologice este de la 8:00 până la 20:00.