Unirea digitală a României și R. Moldova – în acest spirit s-a desfășurat IQ DIGITAL Summit de la Iași. Anunțul a fost făcut de vicepremierul pentru digitalizare, Iurie Țurcanu, pe pagina sa de Facebook. 
 
Acesta a participat la summit alături de Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării din România, Sebastian Burduja.
Am discutat despre procesul de transformare digitală la nivel guvernamental și național și despre viitoare proiecte care vor asigura un spațiu digital comun pentru R. Moldova și România. Ne dorim să avem o aliniere, să cream împreună o axă de lucru comună, la care să ancorăm eforturile autorităților autorizate din R Moldova și din România, asftfel încât să co-creăm soluții digitale și să le utilizăm în interesul cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului” a scris Țurcanu pe pagina sa de Facebook.
Cu acest prilej, Țurcanu l-a invitat pe omologul său Sebastian Burduja într-o vizită la Chișinău. El și-a exprimat speranța că vor reuși împreună să dinamizeze procesul de implementare a prevederilor Memorandumului de înțelegere în domeniul transformării digitale dintre Chișinău și București, semnat în cadrul ședinței comune a Guvernelor R. Moldova și României, la 11 februarie 2022, care presupune impulsionarea cooperării bilaterale pe acest segment și implementarea unor proiecte comune, astfel încât prin interconectarea și unificarea lor într-un spațiul digital unic să se obțină mai multă reziliență, siguranță și o capacitate mai mare de a putea răspunde adecvat provocărilor actuale și nevoilor pe care le au guvernele, cetățenii sau companiile ce activează pe teritoriul celor două state.